Vuur in de kop / Fjoer yn de kop

Het toneelstuk Vuur in de kop verscheen in de bundel Stukken. Acht toneelteksten voor jongeren. Alle toneelteksten in deze bundel van de acht schrijvers zijn in Friesland geschreven en gespeeld.

Hoofdpersoon in Vuur in de kop is Adriaan, een jongen die de wereld net even iets anders bekijkt dan de mensen om hem heen. Dat levert de nodige conflicten op. Tine, het meisje waar hij verliefd op is, denkt dat hij stoned is. Pa die brandweerman is, denkt de vreemde binnenbranden van zijn zoon wel te kunnen blussen. Maar niets of niemand lijkt uiteindelijk vat op Adriaan krijgen…

Vuur in de kop is van oorsprong een Fries stuk: Fjoer yn de kop. Goaitsen van der Vliet en Heike van der Vliet maakten de vertaling naar het Nederlands.

SULT speelt Fjoer yn de kop

Fjoer yn de kop is gespeeld in het voorjaar van 2000 door theatergroep SULT (Súdwesthoeke Lokaasje Teater) o.a. in Theater Romein in Leeuwarden en het Universiteitstheater in Groningen. Gijsbert Zijlstra, Maaike Bron, Joop Beekman en Sybrand Brouwer speelden met veel succes het stuk in de regie van Ytsje Kramer.

Van Vuur in de kop is in theater Perdu in Amsterdam een reading geweest in 2003. Acteurs waren Michiel Rampaart, Odette van der Molen en Jaap Oostra. Melle Los deed de regie.

Stukken. Acht toneelteksten voor jongeren waar Vuur in de kop in staat, is uitgegeven door uitgeverij International Theatre & Film Books in Amsterdam in 2002. Bestellen kan via e-mail: info@itfb.nl

ISBN-nummer: 9064036179

Fjoer yn de kop kan besteld worden via info@albertinasoepboer.nl

   
 
 
Terug